Uber chce přes hokej posílit svou pozici v Česku

úterý, 7. května 2024, 11:40 Aktuality, Marketing MediaGuru

Uber letos oslaví 10 let na českém trhu. Svou pozici v tuzemsku chce letos posílit i partnerstvím s Českým hokejem. 

Zdroj: Uber

Zdroj: Uber

Společnost Uber, která si letos v létě připomene desáté výročí od vstupu do Česka, oznámila před nadcházejícím Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 nové oficiální partnerství s Českým hokejem

Spolupráci mezi Uberem a Českou hokejovou asociací odstartoval začátkem února Ženský hokejový turnaj WEHT Liberec 2024, který se poprvé v historii konal v Česku v liberecké Home Credit Aréně. Vrcholem spolupráce pak bude Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, které se uskuteční od 10. do 26. května 2024 v Praze a Ostravě.

Pro Uber, který má ve světě dlouhodobé zkušenosti s podporou sportů, jako například partnerství Uber Eats s nejvyšší francouzskou fotbalovou ligou Ligue 1, nebo National Football League (NFL) v USA, se jedná o největší spolupráci tohoto druhu v Česku.

„Lední hokej je nejsledovanějším sportem v Česku a toto partnerství je pro nás dalším krokem vstříc českým zákazníkům,” říká provozní manažer Uberu pro ČR Štěpán Šindelář.

V rámci nového partnerství chystá Uber pro účastníky turnaje v Praze a Ostravě možnost svézt se na zápasy za zvýhodněnou cenu, díky promo kódům v aplikacích Uber a Českého hokeje, soutěže o vstupenky, interaktivní hry na stadionech během zápasů i video obsah s hráči české hokejové reprezentace. 

Změny se dočká také samotná Uber aplikace, která bude mít detaily s hokejovou tematikou v uživatelském rozhraní a vyznačené pick-up zóny před stadiony. „Praha a Ostrava jsou města, kde dlouhodobě působíme a naši zákazníci nás zde dobře znají. Našim cílem je zajistit všem fanouškům maximální dostupnost vozidel a příjemnou, bezpečnou jízdu během hokejových utkání,” dodává Šindelář.

Uber v Česku působí ve čtyřech městech – Praze, Brně, Ostravě a Plzni – v roce 2023 meziročně zdvojnásobila svůj dosah. Klíčovým milníkem bylo zahájení spolupráce s pražským Letištěm Václava Havla v loňském září, kdy se stal Uber oficiální taxislužbou.

-stk-