Hlavní obsah

Zranění kosí tenisovou špičku. Míče jsou těžší, a hlavně nekvalitnější, tvrdí Šafářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážné zdravotní problémy Jiřího Lehečky, odstoupení Jakuba Menšíka na tisícovce v Madridu. Další velký turnaj v Římě bez Carlose Alcaraze, Daniila Medveděva i Jannika Sinnera. Tenisovou špičku ve velkém devastují zranění. To je i jedno z témat pořadu Debl, který odvysílá kanál Premier Sport 3 dnes v 21:00.

Lucie Šafářová v pořadu DEBLVideo: Premier Sport

 
Článek

„Celá sezona se už snad bez zranění nedá odehrát,“ povzdechl si na závěr té minulé expert Sport. cz Jan Kukal. V televizním studiu mu dala za pravdu i grandslamová šampionka ve čtyřhře a finalistka French Open v singlu Lucie Šafářová, která před kamery dorazila ve společnosti svého manžela a bývalého hokejisty Tomáše Plekance.

„Tenis se posunuje na limity zvládnutelnosti, je to obrovsky náročné. Turnajů je spousta a na hráče je velký tlak, aby podávali co nejlepší výkony,“ přikývla sedmatřicetiletá tenistka, která se chystá na krátkodobý návrat na kurty. Po boku dlouholeté spoluhráčky Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové se má představit i na červencovém turnaji Livesport Prague Open.

Podle čtyřnásobné vítězky Fed Cupu jsou příčinou zdravotních komplikací i míče. „Když jsem teď zase začala hrát, tak jsou daleko těžší a je to nápor na tělo,“ řekla Šafářová, podle níž jde o realitu současného profesionálního tenisu, se kterou se nedá moc dělat. „Je potřeba se na to připravit.“

Už na loňském US Open proběhla vzrušená diskuse, v níž řada hráček kritizovala stejné balonky pro muže i ženy. „Mívaly jsme dřív lehčí míče, které víc létaly,“ přitakala Šafářová a přidala se ke kritikům míčků nové generace.

„Jejich kvalita někam zmizela. Rychle se obehrají a jsou velmi těžké. Pak jsou z toho zranění zápěstí, loktů, ramen. Prostě vršku těla,“ podotkla bývalá světová pětka ve dvouhře.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.