Hlavní obsah

Objev Kondelík měl v hlavě dovolenou, teď je blízko k premiéře na MS: Nemohl jsem dospat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tahle pohádka ještě nekončí. Útočník Jáchym Kondelík zažívá naprosto průlomovou sezonu. Čtyřiadvacetiletý objev se po příchodu do Českých Budějovic stal jedním z nejlepších centrů extraligy, teď je blízko k prvnímu startu na hokejovém mistrovství světa. „Možná si to ještě pořádně neuvědomuju. Ani jsem nemohl dospat, jak jsem se těšil,“ prozradil dvoumetrový obr po prvním tréninku v O2 areně.

Sestřih zápasu Česko–ŠvýcarskoVideo: Sport.cz

 
Článek

Na křídla k sobě dostal Ondřeje Beránka s Jakubem Flekem. „Rychlí kluci, fantastičtí hokejisté. Já třeba nejsem tak dobrý bruslař, ale můžu jim pomoct v jiných aspektech. Věřím, že naše lajna může šlapat,“ podotkl rodák z německého Hannoveru, kde působil jeho otec, bývalý brankář.

Nejmenší hráč národního týmu Petr Kodýtek sice z kádru vypadl, i nad 173 centimetrů vysokým Flekem má však Kondelík „náskok“ dvou hlav. „Asi ho musí trochu bolet za krkem, když na mě kouká. Já jsem zvyklý koukat jenom dolů celý svůj život,“ culil se důrazný centr. Větší postel na hotelu nedostal. „Asi mi budou čouhat kolena, ale na to už jsem zvyklý,“ usmíval se.

Sestřih zápasu: Česko–ŠvédskoVideo: Sport.cz

Sám vůbec nečekal, že by se mohl přežít celou přípravu a podívat se až do Prahy. „Původně jsem si myslel, že teď budu někde na dovolené. Ale i kdybych měl nějakou naplánovanou, ve vteřině bych ji zrušil,“ poznamenal. „Jsem strašně rád, že to můžu být. Užívám si každý den, jsem z toho nadšený,“ rozplýval se.

Při nedělním oznamování nominace s v kabině s napětím čekal, jestli zazní jeho jméno. „A když jsem ho slyšel, byl jsem ohromně šťastný. Čekání bylo náročné, napadalo mě milion myšlenek,“ líčil.

Ačkoliv se do kádru vešel, jeho start na mistrovství ještě jistý není. Po čtvrtečním příjezdu Davida Kämpfa totiž bude v týmu pět centrů. Jeden z nich do zápasu nejspíš nezasáhne. Dá se čekat, že černý Petr zbude buď na Kondelíka, nebo na Michala Kovařčíka. Kondelík má tu výhodu, že ho kouč Rulík využíval v přesilovkách na oblíbeném postu před brankou, a tak by si v pátek proti Finsku mohl odbýt premiéru na šampionátu.

„Neovlivním, jestli tady budu jen týden, nebo déle. Udělám maximum pro to, abych tady vydržel. Přijmu jakoukoliv roli. Uvidíme, co mi řekne trenér, už se o tom začínáme pomalu bavit,“ popisoval útočník Motoru.

Připustil také, že nepovedená příprava v Brně už je zapomenuta a celý tým se soustředí jen na vstup do šampionátu. A uvědomuje si, pod jak velkým tlakem se národní tým ocitne. „Víme, že se spousta lidí najednou promění v trenéry,“ usmál se. „Občas nám někdo naloží, ale to k tomu patří,“ mínil.

Na pozorný drobnohled českého hokejového národa je připraven. „Vytvoříme kolem sebe bublinu a oprostíme se od toho. Uděláme maximum pro úspěch, chceme naplnit očekávání českých fanoušků a urvat to pro celý národ. Je to pro nás čest. Chceme se prezentovat srdcem, všichni ho na ledě necháme,“ přislíbil Kondelík.

  10 : 1 USA - Kazachstán 10 : 1 dohráno
20240519T16 : 20:00+0200
USA vs. Kazachstán
USA vs. Kazachstán
USA
Kazachstán
  1 : 4 Norsko - Rakousko 1 : 4 dohráno
20240519T16 : 20:00+0200
Norsko vs. Rakousko
Norsko vs. Rakousko
Norsko
Rakousko
  Slovensko - Lotyšsko dnes 20 : 20
20240519T20 : 20:00+0200
Slovensko vs. Lotyšsko
Slovensko vs. Lotyšsko
Slovensko
Lotyšsko
  Švýcarsko - Kanada dnes 20 : 20
20240519T20 : 20:00+0200
Švýcarsko vs. Kanada
Švýcarsko vs. Kanada
Švýcarsko
Kanada
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.