Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Přívratský v Baku získal bronz, světový rekord se mu znovu vzdálil

Puškař Jiří Přívratský obsadil na Světovém poháru v Baku třetí místo v třípolohové střelbě z libovolné malorážky a od stříbrné medaile ho dělily čtyři desetiny bodu. Podobně jako ve čtvrtek zvítězil čínský reprezentant Liou Jü-kchun, který znovu navýšil hodnotu světového rekordu.

Je nám líto, video expirovalo.
Jiří Přívratský vybojoval v Baku bronz

Český reprezentant navázal na čtvrtou pozici ze čtvrtečního závodu druhým místem v kvalifikaci za úřadujícím mistrem světa Alexanderem Schmirlem z Rakouska. V osmičlenném finále pak byl český reprezentant po střelbě vkleče třetí, po poloze vleže se propadl na páté místo. Vestoje, kde se střílí vylučovacím způsobem, se Přívratský záhy vrátil do boje o zbylé medaile za suverénním Liou Jü-kchun.

Už s jistotou bronzu ztrácel před posledním vyřazovacím kolem i na Schmirla propastných 1,7 bodu. Soupeřova nevydařená rána 8,9 mu dala reálnou šanci na další postup, ale trefou 10,2 se k němu jen přiblížil.

"Měli jsme tu zdvojený program, protože se nestřílela malorážka na Světovém poháru ve Španělsku. Já se probojoval do obou finále, z čehož mám velkou radost, a tahle medaile je o něco lepší než ta bramborová," pochvaloval si Přívratský ve videovzkazu na facebookovém profilu střeleckého svazu.

Z vítězství se radoval Číňan Liou Jü-kchun, který opět dokázal vylepšit světový rekord, o který před dvěma dny připravil Přívratského. Tentokrát přidal ke svému výkonu dalších 1,6 bodu a nové maximum stanovil na 468,9.

"Ty výsledky tady byly nesmírně vysoké, v obou finále padl světový rekord, takže konkurence tu byla obrovská, a proto i ta medaile pro mě má velkou cenu," dodal Přívratský. V pohárovém seriálu český Střelec roku 2023 získal letos již třetí cenný kov po triumfech z Káhiry v třípolohové střelbě a Granady v disciplíně vzduchová puška.

Po středečním triumfu Martina Podhráského měli čeští pistoláři zastoupení také v druhém finále rychlopalby, mezi šest nejlepších se tentokrát díky druhému místu v kvalifikaci dostal Matěj Rampula. V souboji o medaile skončil pátý. Podhráský obsadil 14. místo s tříbodovou ztrátou na postup.

"První závod byl kvůli počasí tragický. Ve druhém a hlavně v jeho první půlce jsem střílel snad asi nejsnadněji za svou kariéru. Jsem pyšný, že jsem ve finále zvládl rozstřel o páté místo. Být ve finále se světovou špičkou není vůbec špatné," hodnotil Rampula.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články