Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Manchester City po demolici Fulhamu vede anglickou ligu. Souček gólem potopil Luton

Manchester City zvítězil na hřišti Fulhamu 4:0 a vyhoupl se do čela anglické ligy. Pokud Arsenal v neděli nevyhraje na stadionu Manchesteru United, mohou Citizens slavit obhajobu titulu už v úterý po úspěšné dohrávce na půdě Tottenhamu. Tomáš Souček pomohl gólem k výhře West Hamu nad Lutonem 3:1, porážka soupeře definitivně odsoudila k sestupu. Spolu s ním Premier League opouštějí i další dva nováčci Burnley a Sheffield United.

Fotbalisté Manchesteru City
zdroj: Reuters

Citizens zdolali Fulham pošestnácté v řadě, což je nejdelší série ze všech vzájemných zápasů v Premier League. K vítězství nad londýnským klubem vykročili už ve 13. minutě, kdy Gvardiol zakončil povedenou narážečku s De Bruynem. Sedmou ligovou výhru v řadě pak pojistil Foden.

Pak Gvardiol potvrdil, že je v poslední době obávaným střelcem. Na začátku dubna se proti Realu Madrid v Lize mistrů trefil poprvé od loňského příchodu z Lipska, od té doby už stihl další čtyři branky. V nastavení si domácí Diop vysloužil červenou kartu za faul v šestnáctce na Álvareze a sám faulovaný Argentinec nařízenou penaltu proměnil.

O sestupu Sheffieldu se rozhodlo už dříve, další dva ohrožené týmy však ještě přiživily naději na záchranu, když v dnešních zápasech vedly. Luton se snažil využít slabší formy West Hamu, který byl už čtyři kola bez vítězství. Náskok ale neudržel a do druhé ligy mu pomohl i povedený Součkův gól. Kapitán české reprezentace se v lize trefil v této sezoně pošesté, ale poprvé po dlouhém půstu, který trval od začátku března.

Tottenham po čtyřech ligových porážkách v řadě porazil Burnley 2:1, přestože inkasoval jako první. Nad tímto soupeřem vyhrál v sezoně už potřetí a alespoň trochu zvýšil naději na čtvrté místo a tím na účast v Lize mistrů. Na Aston Villu ztrácí čtyři body a musí doufat, že konkurent v závěru soutěže ještě klopýtne.

Everton porazil Sheffield, postaral se o to Belgičan Doucoure. Doma vyhrál posledních pět zápasů s nulou na kontě inkasovaných branek. Sestupující Sheffield 101 obdrženými góly překonal negativní rekord, který od roku 1994 držel Swindon, když tehdy inkasoval rovnou stovku.

Newcastle si na podzim zahrál v Lize mistrů, teď na sedmém místě usiluje alespoň o Konferenční ligu, ale domácí remízou s Brightonem si cestu dost zkomplikoval. K vítězství měl blízko, ale Gordonův gól pět minut před koncem zrušil videorozhodčí pro ofsajd.

Bodově se na Newcastle dotáhla Chelsea, když v Nottinghamu vybojovala třetí výhru v řadě. Domácí už před večerním zápasem věděli, že se navzdory odpočtu čtyř bodů v lize udrží. Možná i proto hráli proti favoritovi bez stresu a ještě deset minut před koncem vedli 2:1. Londýnský klub však dvěma slepenými góly v rozpětí tří minut výsledek otočil.

Fotbalisty Crystal Palace zastihl závěr sezony ve výborné formě, z posledních šesti kol vytěžili 16 bodů. Úspěšnou sérii protáhli i na hřišti Wolverhamptonu. Základ k výhře 3:1 v rozpětí tří minut položila francouzská dvojice Olise a Mateta. Jejich krajan Ahamada byl sice v závěru vyloučen, ale to už vítězství neohrozilo.

Anglická fotbalová liga – 37. kolo:

Fulham – Manchester City 0:4 (13. a 71. Gvardiol, 59. Foden, 90.+7 Álvarez z pen.),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články