Augustove termíny

Jozef Mikloško
Jozef Mikloško
Je to vzácny mesiac. Končí leto, lastovičky sa už pripravujú a onedlho začne „boldinovská“ jeseň. Pre mňa je vzácny tento mesiac aj z iných dôvodov.
Je to vzácny mesiac. Končí leto, lastovičky sa už pripravujú a onedlho začne „boldinovská“ jeseň. Pre mňa je vzácny tento mesiac aj z iných dôvodov.
Jozef Mikloško

Jozef Mikloško

32 členov mojej rodiny sa rozlietalo a ja, ako tamariška v púšti, si môžem robiť, čo chcem. Píšem si teda a čítam, vďačný Bohu, že mi oči slúžia (počítať už nebudem, robil som to 27 rokov).

15. augusta  je v Taliansku Ferragosto, u nás Nanebovzatie Matky Božej. Na Slovensku sme mali veľa pútí, na nitrianskej som bol. Biskup Viliam Judák, ako vždy, výborne kázal, bolo dosť ľudí, stretol som mnohých starých kamarátov. Slovensko je stále kresťanské, povedal by som katolícke, darmo sa liberáli nadrapujú. Pohoda už skončila a bude až o rok. Po surovom incidente s biskupom Jozefom Haľkom, dúfam, že bez kresťanov.

26. augusta 1965 sa nám narodila, vlastne nenarodila prvá Monika.  Mala by 57 rokov, na operačnej sále ju mama krvou pokrstila na Jozefa. Zostala teda pred ľuďmi nepokrstená. Je o tom celá kniha Lúčenie, ktorú som napísal s mamou Martou v r. roku 1996 – tá už bola vtedy 30 rokov v hrobe. Pripomínam aj môj blog https://blog.sme.sk/jozefmiklosko/nezaradene/vcera-by-si-mala-44-rokov

Som rád a ďakujem kardinálovi Ratzingerovi za jeho dokument Nádej pre deti, ktoré zomierajú bez krstu. Aj môj rozhovor s ním o tom bol veľmi pozitívny. Pripomínam poctivú analýzu tejto témy na http://www.jozefmiklosko.sk/?nadej-pre-deti-ktore-zomieraju-bez-krstu,44

Druhá naša dcéra o dva roky bola tiež Monika. Jej narodenie tiež nebolo jednoduché, ale prežila. Neskôr, keď vedela čítať, bola prekvapená, že na nitrianskom cintoríne je na jednom kríži jej meno.

29. augusta 1964, pred 58 rokmi, sme mali svadbu. Z bratislavského hotela Krym, kde bola hostina, sme pozerali ohňostroj k SNP. Odvtedy s Máriou ťaháme káru spolu - postupne na ňu naskočili 4 deti (Moniku nepočítam), 13 vnukov a 7 pravnukov, onedlho bude ôsmy chalan. 

3. 9. 2012 máme v Nitre na Kalvárii 19. Kalvárske olympijské hry. Kto zo starých kamarátov nepríde, dostane žltú kartu, členovia rodiny môžu byť aj vydedení (vlani nás bolo vyše 120).  Program dňa uverejním vo štvrtok 1.9.2022.

PS: Včera zomrel prezident Michail Gorbačov. Mal som šťastie s ním niekoľkokrát hovoriť. Môj hodinový rozhovor s ním bol uverejnený v Slovenke z 24.5.1994. Už som ho dal na Facebook.

 

 

 

 

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia
Diskusia