Obsah seriálu Star Trek: Picard

"Star Trek: Picard" sleduje dobrodružství Jeana-Luca Picarda, bývalého admirála Hvězdné flotily, který se uchýlil na rodinnou vinici ve Francii. Příběh se odehrává dvacet let po událostech seriálu Star Trek: Nová generace a sleduje Picarda, který je vtažen zpět do akce kvůli nové hrozbě pro galaxii. Zkoumá témata identity, smrtelnosti a vykoupení a zároveň vzdává hold odkazu "Star Treku" a jeho oblíbeným postavám.

Obsazení seriálu Star Trek: Picard

Pozor obsahuje spoiler, pro přeskočení klikněte ZDE

Herci Postavy
Patrick Stewart Jean-Luc Picard, admirál Hvězdné flotily ve výslužbě, bývalý kapitán USS Enterprise-D a USS Enterprise-E
Alison Pill doktorka Agnes Juratiová, expertka na syntetický život
Isa Briones Soji Asha, androidka s organickým tělem; Kore Soongová, dcera Adama Soonga
Evan Evagora Elnor, romulanský bojovník, vychovávaný od dětství v sektě jeptišek-bojovnic
Michelle Hurd Rafaella „Raffi“ Musikerová, Picardova přítelkyně, závislá na drogách, bývalá důstojnice Rozvědky Hvězdné flotily
Santiago Cabrera Cristóbal „Chris“ Rios, kapitál a majitel lodi La Sirena, bývalý důstojník Hvězdné flotily a první důstojník USS ibn Majid
Harry Treadaway Narek, romulanský agent
Jeri Ryan Sedmá z devíti, členka skupiny Fenris Rangers, bývalý Borg a členka posádky USS Voyager
Orla Brady Laris, Picardova romulanská hospodyně; Tallinn, Hlídač
Brent Spiner doktor Adam Soong, genetik a otec Kore

Patrick Stewart - Jean-Luc Picard

Vysoce uznávaný anglický herec, známý především díky roli kapitána Jeana-Luca Picarda v seriálu Star Trek: Nová generace. Narodil se 13. července 1940 v Mirfieldu v hrabství West Yorkshire v Anglii.

Svou kariéru začal v divadle a později přešel k filmu a televizi. Stewart získal za svou práci řadu ocenění, včetně cen Emmy, Screen Actors Guild Awards a ceny Tony. Byl také nominován na Zlatý glóbus a Oscara. Kromě Star Treku je Stewart známý také díky svým rolím ve filmové sérii X-Men, televizním seriálu American Dad! a jako hlas Averyho Bullocka v seriálu The Cleveland Show.

Stewart je silným zastáncem lidských práv a sociální spravedlnosti a otevřeně kritizuje brexit. V roce 2010 byl královnou Alžbětou II. povýšen do rytířského stavu za své zásluhy v oblasti dramatu.

Stewart je také plodný divadelní herec, který účinkoval v mnoha shakespearovských inscenacích. Je všeobecně považován za jednoho z nejlepších herců své generace a jeho přínos divadelnímu umění byl oceněn hvězdou na hollywoodském chodníku slávy.

Isa Briones - Soji Asha / Kore Soongová

Filipínsko-americká herečka narozená 17. listopadu 1998 v Londýně. Je dcerou herce Jona Jona Brionese a zpěvačky a herečky Megan Johnson Brionesové.

Isa Brionesová debutovala na profesionálním jevišti v šesti letech v muzikálu Bídníci. Nejvíce se proslavila rolí Dahj a Soji Asha ve sci-fi seriálu "Star Trek: Picard". Brionesová hrála také v několika divadelních představeních, například v "Hamilton" a "Next to Normal".

Byla nominována na několik cen, včetně Daytime Emmy Award za vynikajícího mladého herce v dramatickém seriálu za roli v seriálu "Takers". Brionesová je vystudovaná zpěvačka a vystupuje na koncertech a v kabaretech. V roce 2021 si zahrála ve druhé sezóně antologického seriálu "Tell Me Your Secrets". Brionesová je zastánkyní osvěty v oblasti duševního zdraví a veřejně hovoří o svých vlastních zkušenostech s úzkostí a depresí.

Je aktivní na sociálních sítích a má velkou sledovanost na Instagramu, kde často sdílí fotografie a aktualizace o své kariéře a osobním životě.

Harry Treadaway - Narek

Anglický herec narozený 10. září 1984 v Exeteru v Devonu. Studoval na LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Art) v Londýně.

Treadaway debutoval jako herec v roce 2005 v televizním seriálu "Bratři z hlavy". Nejznámější je díky roli doktora Victora Frankensteina v televizním seriálu "Penny Dreadful". Treadaway se objevil také ve filmech jako "Fish Tank", "Líbánky" a "Osamělý jezdec". V roce 2017 si zahrál postavu Bradyho Hartsfielda v televizním seriálu "Pan Mercedes".

Treadaway získal za své výkony několik ocenění, včetně ceny pro nejlepšího herce na festivalu irského a britského filmu v Cherbourg-Octeville v roce 2009 za film "Zmizelá". Je také hudebníkem a spolu se svým bratrem-dvojčetem Lukem Treadawayem vystupoval v kapele Lizardsun.

Treadaway je známý tím, že svůj osobní život drží stranou od médií. V současné době je ženatý s herečkou Holliday Graingerovou, se kterou se seznámil při natáčení televizního seriálu "Borgiové".

Jeri Ryan - Sedmá z devíti

Americká herečka známá především díky roli Sedmé z Devíti v seriálu "Star Trek: Voyager". Narodila se 22. února 1968 v Mnichově v západním Německu a vyrůstala v Kentucky v USA.

Ryanová navštěvovala Severozápadní univerzitu, kde studovala divadlo a v roce 1990 získala bakalářský titul. Hereckou kariéru zahájila v 90. letech, kdy se objevovala v různých televizních pořadech a filmech, než v roce 1997 získala průlomovou roli ve filmu "Star Trek: Voyager". Ryanová ztvárnila postavu Sedmé z Devíti, kterou fanoušci i kritici velmi chválili a která jí pomohla stát se oblíbenou postavou sci-fi komunity.

Po Star Treku: Voyageru se Ryanová objevila v několika dalších televizních pořadech, včetně "Boston Public", "Shark" a "Body of Proof". Objevila se také v mnoha filmech, například "Dracula 2000", "Down with Love" a "The O.C.".

Kromě herecké práce se Ryanová angažuje v různých charitativních akcích, například v nadaci Elizabeth Glaser Pediatric AIDS Foundation a v dětské nemocnici v Los Angeles.

Byla dvakrát vdaná, nejprve za Jacka Ryana, bývalého kandidáta do amerického Senátu, a později za francouzského šéfkuchaře Christopha Émé. Jeri Ryanová nadále hraje v televizních pořadech a filmech a zůstává oblíbenou postavou sci-fi komunity pro svou kultovní roli Sedmé z devíti.

Star Trek: Picard - podrobné informace o seriálu

Pozor obsahuje spoiler, pro přeskočení klikněte ZDE

V roce 2399 žije bývalý admirál Hvězdné flotily Jean-Luc Picard poklidný život ve svém venkovském domě ve Francii. Po záhadném útoku androidů na Mars a zákazu syntetického života ze strany Spojené federace planet se Picard rozešel se svým bývalým zaměstnavatelem ve zlém.

Picard se trápí tím, že se nepostavil nadřízeným a nestál si za názorem, že Federace má pokračovat v evakuaci romulského obyvatelstva. Admirál vyhledá mladou ženu jménem Dahj, kterou nedávno napadlo romulanské tajné komando, ale byla androidem a má sestru-dvojče Soji.

Picard se vydá na soukromou misi, aby Soji, domnělou Datovu dceru, před Romulany zachránil, i když nemá žádnou loď ani posádku a neví, kde se androidka nachází.

V druhé řadě se Picard, Juratiová, Elnor, Raffi, Rios a Sedmá z devíti ocitnou v alternativní budoucnosti ovládané xenofobickou Konfederací Země, která úspěšně zničila Borgy.

Picard, nyní generál, je požádán, aby slavnostně zabil poslední borgskou královnu, ale on a jeho tým se dozvědí, že tato budoucnost byla změněna událostmi v roce 2024, a borgská královna je jediná osoba, která může situaci napravit.

Star Trek je sci-fi seriál, který vznikl v 60. letech 20. století na základě původního televizního seriálu vytvořeného Genem Roddenberrym. Seriál sledoval dobrodružství posádky vesmírné lodi USS Enterprise, která prozkoumávala vesmír a setkávala se s různými mimozemskými druhy.

Původní seriál běžel tři sezóny v letech 1966-1969 a vytvořil si oddané fanoušky, známé jako "Trekkies" nebo "Trekkers". Navzdory nízké sledovanosti během původního vysílání si seriál získal popularitu v syndikaci a stal se kulturním fenoménem. Úspěch původního seriálu vedl ke vzniku řady spin-off seriálů, včetně Star Trek: Nová generace, který měl premiéru v roce 1987 a běžel sedm sezón, a Deep Space Nine, který měl premiéru v roce 1993 a běžel sedm sezón.

Mezi další seriály této série patří Voyager, který se vysílal v letech 1995 až 2001, a Enterprise, která se vysílala v letech 2001 až 2005. Kromě televizních seriálů vznikla v rámci série Star Trek také řada filmů, románů, komiksů a videoher.

Vesmír Star Treku je známý svým optimistickým a inkluzivním pohledem na budoucnost, kde různé postavy z různých prostředí a druhů spolupracují při zkoumání vesmíru a řešení problémů. Série se také zabývala důležitými společenskými a politickými otázkami, jako je rasismus, válka a nebezpečí technologie.

Série Star Trek měla významný vliv na populární kulturu a inspirovala generace fanoušků k tomu, aby se věnovali kariéře ve vědě, technice a dalších oborech.

Oblibu seriálů odehrávajících se na vesmírné lodi, jako je Star Trek, lze přičíst několika faktorům. Zaprvé, myšlenka průzkumu vesmíru a neznáma byla pro lidi vždy fascinující. Představa cestování na jiné planety a setkání s cizími druhy je vzrušující a fascinující.

Za druhé, prostředí vesmírné lodi umožňuje vytvořit jedinečné a samostatné prostředí, které poskytuje nekonečné možnosti pro vyprávění příběhu. Postavy jsou často po delší dobu uzavřeny na lodi, což vytváří pocit intimity a společenství. Toto prostředí také umožňuje řadu zajímavých scénářů, od setkání s nepřátelskými mimozemskými rasami až po proplouvání nebezpečnými vesmírnými jevy.

V neposlední řadě lze prostředí vesmírné lodi chápat jako metaforu lidského stavu, protože posádka musí spolupracovat, aby překonala výzvy a vyřešila problémy. Konflikty a vztahy, které mezi postavami vznikají, lze zkoumat do hloubky, což poskytuje bohatý vývoj postav a emocionální hloubku. 

Ve vesmíru nebo na vesmírné lodi se odehrává mnoho vynikajících seriálů. Zde je několik nejlepších:

  • Star Trek - Tento klasický sci-fi seriál se odehrává ve 23. století a sleduje posádku lodi USS Enterprise, která prozkoumává vesmír a setkává se s novými světy a civilizacemi.
  • Battlestar Galactica - Tento drsný a napínavý seriál sleduje poslední přeživší lidi, kteří prchají ze své domovské planety a hledají nový domov, zatímco je pronásledují jejich robotičtí nepřátelé, Cyloni.
  • Firefly - Tento krátký, ale oblíbený seriál sleduje posádku vesmírné lodi Serenity, která cestuje po vzdálené hvězdné soustavě, přijímá podivné práce a snaží se zůstat krok před zákonem.
  • The Expanse - Seriál odehrávající se v budoucnosti, kdy lidstvo kolonizovalo sluneční soustavu, sleduje skupinu postav z různých frakcí, které procházejí politickými intrikami a nebezpečnými hrozbami pro lidstvo.
  • Červený trpaslík - Britský komediální sci-fi seriál, který vytvořili Rob Grant a Doug Naylor. Poprvé byl odvysílán v roce 1988 na stanici BBC Two a od té doby se stal kultovní klasikou, která se dočkala celkem 12 sérií a celovečerního speciálu. Seriál si v průběhu let získal oddanou fanouškovskou základnu a jeho dlouhá životnost svědčí o jeho popularitě.
  • Stargate SG-1 - Seriál sleduje tým vojáků a vědců, kteří prostřednictvím sítě hvězdných bran zkoumají jiné planety, setkávají se s mimozemskými druhy a bojují s mocným nepřítelem známým jako Goa'uldi.
  • Star Trek: Nová generace - Tento seriál navazující na původní Star Trek se odehrává ve 24. století a sleduje posádku USS Enterprise-D, která prozkoumává vesmír a setkává se s novými výzvami a hrozbami.

Sledujete seriál Star Trek: Picard? Podělte se o dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer 3. řady seriálu Star Trek: Picard Prime Video

Video
Video se připravuje ...

Trailer 2. řady seriálu Star Trek: Picard Prime Video

Video
Video se připravuje ...

Trailer 1. řady seriálu Star Trek: Picard CBS

Fotogalerie
16 fotografií