Prostě se z nás stali bráchové. Herci Jan Nedbal a Oskar Hes

Post Image

Prostě se z nás stali bráchové. Herci Jan Nedbal a Oskar Hes

Play icon
33 minut

foto Tomáš Třeštík

V říjnu roku 1953 se odbojová skupina bratří Mašínů pokusila utéct do Západního Berlína a navzdory obrovské přesile policistů a vojáků se to třem z jejích pěti členů povedlo. Letos v říjnu bude mít premiéru film Bratři, ve kterém dostali hlavní role Jan Nedbal (je starší, hraje tedy Ctirada Mašína) a Oskar Hes (ten mladšího, Josefa Mašína, se kterým se osobně setkal). I Honza s Oskarem působí jako bratři, dokonce spolu bydlí.

Otázku, jestli byli bratři Mašínové vrazi, nebo hrdinové, vám dnes nepoložím.

Honza: Skvělý. Poslední dobou to bývá první věc, na kterou se novináři ptají, takže větší část noci jsem přemýšlel, jak na tuhle podle mě dost zavádějící otázku odpovědět zase nějak jinak. Zeptej se na něco normálního.

Jaké byly vaše prázdniny?

Honza: Oskar má za sebou totální šlehu.

Oskar: Po dlouhé době jsem měl dva měsíce volna a v srpnu vyjel na sever Indie, do Himálaje.

Jak dlouho jsi to plánoval?

Oskar: Vůbec, bylo to impulzivní. Když jsme na jaře dokončovali Kriminálku Anděl a já ucítil blížící se vyhoření, říkal jsem své seriálové kolegyni Heleně Dvořákové, že mi už z Prahy hrabe a potřebuju pryč. Na to ona, že jede do Indie a klidně můžu s ní, tak jsme se hned dohodli.

Jaký spolu máte vztah?

Oskar: Přátelský, na cestě jsme se hodně sblížili. Párkrát jsem se tam necítil dobře a Helena mě podržela – ona je úplnej punker a terminátor, z ničeho si nedělá hlavu.

Podpořte Reportér sdílením článku