Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις Τζούντιθ Τάι Ράαναν και τη Νάταλι Ράαναν, τις δύο Αμερικανίδες ομήρους που αφέθηκαν ελεύθερες από τη Χαμάς την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος δημοσίευσε στην πλατφόρμα «Χ» βίντεο από την επικοινωνία τους γράφοντας: «Τζούντιθ και Νάταλι, είμαι τόσο χαρούμενος που γυρίσατε σπίτι».

Οι δύο Αμερικανίδες ταξίδεψαν από το Σικάγο στο νότιο Ισραήλ

Στο μεταξύ η Χαμάς έχει ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με «διαμεσολαβητές» για να απελευθερωθούν οι άμαχοι όμηροι που απήχθησαν κατά την επίθεσή της στις 7 Οκτωβρίου στο ισραηλινό έδαφος και που ως σήμερα κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την απελευθέρωση δύο Αμερικανίδων -μητέρας και κόρης- η Χαμάς δηλώνει ότι «εργάζεται με όλους τους εμπλεκόμενους διαμεσολαβητές για να εφαρμόσει την απόφαση του κινήματος να κλείσει τον φάκελο των πολιτών (ομήρων), όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες ασφαλείας.

Οι δύο γυναίκες είναι οι πρώτοι όμηροι που απελευθερώνονται από τη Χαμάς

Από την Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δήλωσε «πανευτυχής» για την απελευθέρωση των δύο Αμερικανίδων. «Οι συμπατριώτισσες μας βίωσαν μια τρομερή δοκιμασία τις τελευταίες 14 ημέρες και είμαι πανευτυχής που σύντομα θα επανενωθούν με την οικογένειά τους» ανέφερε.

Υποσχέθηκε επίσης ότι οι ΗΠΑ δεν θα σταματήσουν τις προσπάθειές τους «μέχρι να επιστρέψουν στο σπίτι τους» και οι υπόλοιποι Αμερικανοί όμηροι.