Τα δικά του συγχαρητήρια απέστειλε στον Γιώργο Λάνθιμο ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter) για την βράβευσή του στα φετινά Oscars.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Λάνθιμος και το Poor Things απέσπασαν 4 oscars, ανάμεσά τους και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Emma Stone. Δείτε εδώ τη λίστα με όλους τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του επισήμανε ότι ο γνωστός και επιτυχημένος σκηνοθέτης μεγαλουργεί στο διεθνές σινεμά, ενώ είναι ένας άνθρωπος που πέρασε τα σύνορα της πατρίδας μας.

«Τα φώτα στραμμένα στο μεγαλείο της Τέχνης.

Συγχαρητήρια για τα 4 Όσκαρ που απέσπασε το Poor Things, στον Γιώργο Λάνθιμο. Έναν άνθρωπο που πέρασε τα σύνορα της πατρίδας μας για να μεγαλουργήσει στο διεθνές σινεμά.

Mε κόπο, επιμονή στις ιδέες του και πίστη στο κινηματογραφικό του όραμα.

Ας μας επιτρέψει να μοιραστούμε τη χαρά του και να προσπαθήσουμε ώστε κάποτε οι Έλληνες δημιουργοί του σινεμά να μη χρειάζεται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους για να πραγματοποιήσουν τα παγκόσμια όνειρά τους», έγραψε αναλυτικά ο Στέφανος Κασσελάκης για τον Γιώργο Λάνθιμο.