7. května 2024

zprávy z Karlovarského kraje

REKLAMA

Dne 4.4.2024 kolem půl desáté se sešli turisti na dolním nádraží. Sešlo se jich celkem třináct.

Brzy přijel autobus, který jel do Nejdku. Všichni nastoupili, posadili se, a autobus vyjel směr Nejdek. Ve Staré Roli nastoupila další turistka, a tak jich bylo čtrnáct. Cesta jim ubíhala a po půl hodince autobus zastavil na autobusovém nádraží, kde všichni vystoupili.

Jakmile vystoupili, tak začalo pršet, proto se rozhodli, že si půjdou někam sednout a nemá cenu v dešti pokračovat. Měli jít kolem přehrady Lesík a zpět do Nejdku. Tuto cestu si naplánují na podzim.

Došli na náměstí, kde stojí hotel Anna a tam si zašli na polévku, aby se zahřáli, a pak tradičně si dali kafíčko a někteří pivečko. Po odpočinku, a hlavně zahřátí si řekli, že pojedou na zpáteční cestu vlakem, aby si aspoň zpříjemnili den.

V Nejdku mají krásné náměstíčko, kde si můžete na zemi přečíst o jeho historii.

Výletníci došli na vlakové nádraží, tam chvíli počkali. Po dvanácté hodině jim přijel vlak, do kterého nastoupili a odjeli do Karlových Varů.

Ve vlaku se rozloučili, jelikož někteří vystoupili na Horním nádraží a ostatní jeli na Dolní nádraží.  Nevadilo jim, že tu trasu neabsolvovali. Hlavně, že se opět sešli a popovídali si.


 

Copyright © Všechna práva vyhrazena | Newsphere by AF themes.