Tvůrci Cities: Skylines 2 se opět omlouvají, tentokrát za DLC
zdroj: Foto: Paradox Interactive

Tvůrci Cities: Skylines 2 se opět omlouvají, tentokrát za DLC

19. 4. 2024 11:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Společnosti Colossal Order a Paradox Interactive, tvůrčí studio a vydavatel hry Cities: Skylines II, se oficiálně omlouvají za neuspokojivý stav hry a problematické vydání nedávného plážového DLC. Na základě ostré zpětné vazby od komunity se vývojáři zaměří na vylepšování hry a poskytování bezplatných aktualizací, přičemž placená rozšíření zatím odsunou na vedlejší kolej.

Budovatelská strategie Cities: Skylines II vyšla v říjnu 2023 a čelila značné kritice za špatný technický stav i na výkonných počítačích, což vedlo k záplavě převážně negativních recenzí na Steamu. Vývojáři přitom nedávno vydali placené DLC Beach Properties, které se soustředilo na bezprostřední okolí pláží, jenže to se setkalo snad s ještě větším hněvem – namísto řešení základních problémů hratelnosti totiž do hry přidávalo jen nepodstatné plážové domky.

Generální ředitelka Mariina Hallikainen z Colossal Order a zástupce generálního ředitele Paradoxu Mattias Lilja vyjádřili ve společném prohlášení hlubokou lítost a uznali, že jejich rozhodnutí nesplnila očekávání hráčů. „Žádali jsme vás o trpělivost a podporu a na oplátku jsme vás zklamali,“ přiznali. V prohlášení zdůraznili nerealistický časový plán pro vylepšení hry a předčasné vydání DLC, u kterého nyní přiznávají, že nemělo jít ven v současném stavu.

V reakci na ohlasy vývojáři nabídnou vrácení peněz těm, kteří si zakoupili DLC Beach Properties, a z dříve placeného rozšíření udělají bezplatný dodatek. Majitelům Ultimate Edition však peníze nevrátí, místo toho jim jako kompenzaci slibují tři dodatečné balíčky tvůrců a tři nové rádiové stanice.

Společnost také oznámila změny ve svém přístupu k vývoji. Budoucí plány zahrnují vydávání bezplatných oprav a aktualizací hry před zvažováním nového placeného obsahu. Kvůli upřednostnění těchto vylepšení také odložili chystané rozšíření Bridge and Ports až na příští rok.

Kromě toho nemají dobré zprávy pro ty z vás, kteří by se do Cities: Skylines II chtěli pustit na konzolích. Verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S se odkládají na říjen 2024, původně tam měly přitom vyjít během jara. K odkladu dochází v rámci výše avizované širší strategie stabilizace hry na všech platformách.

Nejnovější články