Liam Hemsworth nandá Geraltovu paruku jen dvakrát. Seriál Zaklínač skončí pátou sérií
zdroj: Netflix

Liam Hemsworth nandá Geraltovu paruku jen dvakrát. Seriál Zaklínač skončí pátou sérií

19. 4. 2024 14:30 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Padla první klapka čtvrté řady seriálového Zaklínače z produkce Netflixu. Fantasy sága volně inspirovaná knížkami a světem Andrzeje Sapkowského už ale mezitím dostala zelenou i pro pátou sérii. Ta však bude poslední. Nováček v roli Geralta Liam Hemsworth, který nahrazuje dosavadního Henryho Cavilla, si tak lovce monster zahraje jen ve dvou sériích.

Čtvrtá i pátá série se bude točit najednou, což trochu působí dojmem, že seriál překotně spěchá ke svému konci. Zřejmě si v Netflixu nenalhávají, že po kriticky špatně přijaté třetí sérii, která měla o víc než třetinu horší sledovanost v porovnání s druhou, v kombinaci s Cavillovým odchodem seriálového Zaklínače čeká nějaké zázračné zmrtvýchvstání a návrat na výsluní.

„S velkou hrdostí začínáme natáčet předposlední řadu Zaklínače a opět přivítáme hvězdné obsazení, v čele s Liamem Hemsworthem v roli Geralta z Rivie. Jsme nadšení, že úctyhodně a epicky završíme adaptaci Sapkowského knih. Nebyl by to poznávací znak naší show, kdybychom i tentokrát nedostali postavy na samou hranici,“ říká ke čtvrté řadě autorka seriálu Lauren Schmidt Hissrich.

Poslední dvě série pokryjí děj tří knih: Křest ohněm, Věž vlaštovky a Paní jezera. Nelze se ubránit pochybnostem, jestli se vůbec mohou dočkat kvalitní adaptace věrné předloze, když jde o zdaleka nejrozsáhlejší romány, které ale budu mít oproti předchozím knihám nejmenší prostor. Navíc když seriál bude ještě chtít příběhově vysvětlit, proč se najednou díváme na jiný obličej pod bílou parukou.

Datum premiéry čtvrté řady zatím není oznámeno, ale dá se předpokládat, že se jí dočkáme nejdřív v létě příštího roku. Jestli Zaklínač dostane ránu z milosti, tedy pátou řadu bezprostředně poté, nebo na ni budeme čekat další rok, také nevíme.

Nejnovější články