Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Svetová senzácia: Vieme, kto je pochovaný v piesku pri pyramídach
Zdielať na

Svetová senzácia: Vieme, kto je pochovaný v piesku pri pyramídach

Pozrite si tiež archívne video o tom, ako to vyzerá vnútri Cheopsovej pyramídy.

Ak majú odborníci pravdu, mohlo by to zmeniť všetko.

Veľké egyptské pyramídy sú najmonumentálnejším dielom ľudskej histórie za posledné tisícky rokov a stále ukrývajú mnoho tajomstiev. Pyramídy majú tajné chodby vedúce do podzemia, kam by sa nedostali ani vykrádači hrobiek. Existuje však domnienka, ktorá by mohla byť svetovou senzáciou, že okrem veľkých pyramíd sa na mieste nachádza ešte jedna pyramída, ktorá by mohla ukrývať telo nie len tak hocikoho.

A tento nález by mohol prepísať dejiny.

Vedci špekulujú, že stratená pyramída môže ukrývať múmiu faraónky, ktorá vládla Egyptu v období Starej ríše. Stará ríša sa začala približne pred 4 700 rokmi a trvala takmer 500 rokov, ale niektoré záznamy naznačujú, že trvala ešte dlhšie. Vedci špekulujú, že hrobka kráľovnej Chentkaus, prvej známej ženskej panovníčky vo svetovej histórii, sa môže nachádzať na náhornej plošine posiatej pyramídami v Gíze, keďže mohla vládnuť ríši počas Starej ríše.

Predpokladá sa, že bola dcérou veľkého staviteľa pyramíd Menkaureho a vládla Egyptu počas veľmi búrlivého obdobia. Hoci nie je presne jasné, či bola skutočne dcérou faraóna, umiestnenie hrobky tiež naznačuje, že mohla byť kráľovskou dedičkou. Problém Chentkaus, ako ho nazývajú historici, má veľmi dlhú históriu a vedcov fascinuje pravda už takmer sto rokov.

TAKTO VYZERÁ HROBKA STRATENEJ KRÁĽOVNEJ PRI VEĽKÝCH EGYPTSKÝCH PYRAMÍDACH:

Súvisiace články