L’Etape, Enduroserie, Gravel serie a Kolo pro život. Nabídka je pestrá, KPŽ startuje v sobotu

První z osmi dílů seriálu Kolo pro život míří do Berouna, 25. ročník startuje už tuto sobotu...

Autor: Jan Němec
Foto: Miloš Lubas
L’Etape, Enduroserie, Gravel serie a Kolo pro život. Nabídka je pestrá, KPŽ startuje v sobotu

Tak, jak rychle se mění všechno kolem nás, tak stejným kalupem se mění i přístup ke sportování, cyklistice a závodění. Obrovským důkazem toho jsou pořadatelé z agentury Petr Čech Sport, kteří pod svými křídly mají nejen seriál Kolo pro život, Enduro sérii, ale také Gravel Sérii a především L’Etape Czech Republic. Agentura rychle reaguje na potřeby a požadavky cyklistických nadšenců. Včera na tiskové konferenci představili novinky svých cyklistických podniků.

Contador představil L’Etape Czech Republic

Naprostou jedničkou v jejich portfoliu je silniční L’Etape Czech Republic, která se v letošním roce rozroste o další závod v šumavských kopcích. Do Prahy přijela podnik podpořit hvězda velikosti nemalé: dvojnásobný vítěz Tour de France Alberto Contador. A vrátí se sem znovu za necelé dva měsíce, postaví se totiž s českými amatéry a hobíky na start už čtvrtého ročníku L’Etape Czech Republic.  

​V Praze a ve středních Čechách se pojede 15. června kopcovitá etapa, novinkou je také horská etapa, která se uskuteční 17. srpna se startem a cílem v Prachaticích. 

​Hlavní pozornost pořadatelů k silničnímu podniku je patrná. "Ohromně se mění zájmy a potřeby cyklistů. Po covidu se to celé semlelo a my na to musíme reagovat. Například v závodech Endurosérie už startuje i 600 lidí, v což jsme vlastně ani nedoufali. Závodní apetit lidí se mění," říká Tomáš Hykl, šéf Enduroserie, která startuje na konci května na Kraličáku. Kromě biků, silnice a endura mají pořadatelé v kapse i další seriál: Gravel Series. Ten není žádnou novinkou, letos pojede už svou třetí sezonu. Letos je připraveno celkem šest závodů, první závod se pojede v rámci Malevil Cupu

Kolo pro život startuje v Berouně

Velké změny se týkají seriálu Kolo pro život, který letos čítá místo 12 pouze osm závodů. "Menší počet akcí nám dá možnost zaměřit se ještě více na detaily, takže všichni účastníci budou mít ještě větší komfort. Tuhle změnu vnímáme hodně pozitivně a věříme, že stejné ohlasy přijdou i od závodníků. Jsme pyšní na to, že vstupujeme do 25. sezóny. Projekt za tu dobu ušel dlouhou cestu, zažil několik přerodů a teď nás čeká další v pořadí. Chystáme nové aktivace, nové formáty, myslím, že jsme nachystaní ve všech směrech. Nechceme, aby se z Kola pro život stala pro cyklisty rutina, proto můžu říct, že budeme častěji obměňovat lokality s tím, že letos jsou nové Tošovice, a nadále si budeme hýčkat nejoblíbenější destinace, jako je Beroun, Hluboká či Znojmo," prohlásil Tomáš Pravenec, ředitel Petr Čech Sport. 

Prvním dílem Kola pro život bude 27. dubna Bikemaraton v Berouně. Program se ale rozjede už pátek 26. dubna, kdy je na programu první Dětský Sportovní Den pro místní školy. Vstupné je zdarma a každé dítě si odnese domů drobný dárek. Očekáváme účast okolo 400 dětí. Na pátek večer vás organizátoři srdečně zvou do letního kina v Auto Kemp Beroun Na hrázi na promítání filmu Rychle a zběsile 10, začátek v 20:00, deky berte s sebou :-)

V sobotu, 27. 4. na všechny čeká ostrý start do 25. sezony KPŽ akcí Bikemaraton Beroun Kooperativy. Na programu jsou dvě závodní trasy, nezávodní Family jízda, trasa TRIP a dětské závody, kde všechny děti z Berouna startují ZDARMA. V zázemí bude přichystáno spoustu doprovodného programu, hlavní novinkou je FYZIO a REHAB zóna od Kooperativy.

REGISTRACE ZDE

 

25 let žijeme cyklistikou!

Seriál Kolo pro život rozjíždí již 25. bikesezónu a u toho nemůžete chybět. Hned první podnik zavítá do královského města Beroun – Bikemaraton Kooperativy. Nešetřete síly na další závody a postavte se na start. Výmluvy o absenci najetých kilometrů nebereme, stejně jako ty výmluvy o nedostatku času. Natočíte své první závodní kilometry, potkáte se třeba s přáteli – závodníky a samozřejmě se porovnáte s nejlepšími! Berounský maraton je akce s dlouhou historií a osobnostmi na startu. V loňském roce přijel závodníky podpořit např. Radek Jaroš, nejúspěšnější český himálajský horolezec, který má slabost i pro cyklistiku. 

A přesto, že se organizátoři rozhodli utnout kategorii Elite, někteří profesionálové si "koloproživotní" debut nenechají utéct. Letos se na startu například představí vicemistr světa v maratonu Martin Stošek z mezinárodního týmu Canyon Sidi nebo mistr ČR v olympijské disciplíně cross country Marek Rauchfuss (Česká spořitelna Accolade).


 
Do Berouna

Samotný Beroun je krásné město obklopené téměř ze všech stran kopci a lesy. Tedy místo pro cyklistický závod jako stvořené. Tak se pojďme podívat na tratě a vybírejte, na kterou trasu se letos postavíte. Trasa B měří 51 kilometrů a má 1352 výškových metrů, trasa C je dlouhá 33 kilometrů s převýšením 733 metrů. Tratě jsou v „dobré formě“, žádné odpočívání, pěkné technické pasáže, sjezdy. Pojede se i na pověstný kopec Děd se stejnojmennou rozhlednou ve výšce 492 metrů. Nechybí ani úseky podél Berounky do cíle. „Lávka přes Berounku a poslední kilometr po louce,“ líčí ředitel závodu Svatopluk Fořt. Start je na náměstí v Berouně a zázemí je v docházkové vzdálenosti.

 
Tratě i pro (ne)závodníky

Novinkou letošní sezóny je tzv. trasa TRIP. „V Berouně se jedná o trasu o délce cca 43 km a převýšením 899 m. Vynechány jsou záměrně dvě velké stoupání oproti trase B. Zbytek je stejný. Na trasu se vyráží z areálu závodu. Na tuto trasu můžete vyrazit na klasickém horáku, ale hlavně i na elektrokole,“ dodává Svatopluk Fořt.

 

Pro malé bikery

„Dětská cyklistika zažívá boom, což nás velmi těší. Naší snahou je podporovat a motivovat děti, rodiče. Vytvářet jim vhodné možnosti a zázemí. Vidět malé cyklisty, jak s nadšením zdolávají tratě a podporu rodičů okolo trati, je skvělé,“ říká Tomáš Pravenec, ředitel pořádající agentury Petr Čech Sport. Dětské závody startují v 9:00 a nabízí možnost pohybu dětem v každém věku. V cíli dostane každý účastník dřevěnou pamětní medaili. Naučit se rovnováze lze na pumptracku s profíky v T-Mobile Adventure zóně z Kuba cykloškoly. A hlavně, nebude chybět pohodová atmosféra.

 

 

 

 

 

 

Přečteno - 1925x Tagy: kolo pro život
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyVíkendový sumář. Z Kalifornie přes Beroun až do Prusinovic
    Víkendový sumář. Z Kalifornie přes Beroun až do Prusinovic
  2. Kolo pro životKolo pro život roztočí 25. sezonu v Berouně
    Kolo pro život roztočí 25. sezonu v Berouně
  3. Ostatní závodyKolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
    Kolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
  4. OstatníReagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
    Reagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
  5. Kolo pro životKolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů
    Kolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů
  6. Kolo pro životKPŽ Znojmo plné rekordů. Nejvyšší účast, vítěz Skála prolétl trať v průměru 35,5 km/h
    KPŽ Znojmo plné rekordů. Nejvyšší účast, vítěz Skála prolétl trať v průměru 35,5 km/h

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744