Britský súd rozhodol o vydaní slovenského extrémistu. Diskutovali s ním premiér Fico aj minister Šutaj Eštok
Diskusia/ 26Uložiť článok
1 min. čítania
24. apr. 2024 o 18:26
akt. 24. apr. 2024 o 20:01
1 min. čítania

Britský súd rozhodol o vydaní slovenského extrémistu. Diskutovali s ním premiér Fico aj minister Šutaj Eštok

Daniel Bombic, ktorý vystupuje na internete pod prezývkou Danny Kollar, sa trestnému stíhaniu vyhýba pobytom v Londýne. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, Bombic sa voči nemu odvolá.

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného extrémistu Daniela Bombica na Slovensko. Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, Bombic sa voči nemu môže odvolať na súde vyššej inštancie. Ako prvý o tom informoval novinár Martin Hodás na facebookovej stránke Na druhom brehu s odvolaním sa na očitého svedka procesu.

„Som vydaný, prehral som proces,“ potvrdil na sociálnej sieti X (bývalý Twitter, pozn. red.) samotný Bombic. Na sociálnych sieťach po súdnom konaní povedal, že sa voči rozhodnutiu odvolá. V prípade právoplatného rozhodnutia o vydaní by musela polícia eskortovať Bombica z Londýna na Slovensko. Keďže muž je stíhaný aj za extrémizmus, s najväčšou pravdepodobnosťou by o jeho väzbe následne rozhodoval Špecializovaný trestný súd na to určený.

Daniel Bombic je výraznou tvárou dezinformačnej scény. Vystupuje na Youtube, Telegrame či sociálnej sieti X. Je trestne stíhaný pre extrémizmus, nebezpečné prenasledovanie, ohováranie a nebezpečné elektronické obťažovanie.

V jeho relácii na Youtube vystupovali napríklad minister vnútra Matúš Šutaj Eštok, premiér Robert Fico a ďalsí známi politici. Trestnému stíhaniu sa vyhýba pobytom v hlavnom meste Británie. Vydali už na neho tri medzinárodné zatykače.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.