Hamas zverejnil video s izraelsko-americkým rukojemníkom
Diskusia/ 0Uložiť článok
1 min. čítania
24. apr. 2024 o 18:53
1 min. čítania

Hamas zverejnil video s izraelsko-americkým rukojemníkom

Uložiť článok
Podľa odhadov izraelských úradov zostáva v zajatí Hamasu približne 129 rukojemníkov.

Palestínske militantné hnutie Hamas v stredu zverejnilo video s izraelsko-americkým rukojemníkom, ktorého zadržiavajú v Pásme Gazy už viac ako šesť mesiacov. Informuje o tom TASR na základe správy agentúry AFP.

Muž na videu je podľa izraelských médií Hersh Goldberg-Polin, ktorého militanti Hamasu zajali počas útoku zo 7. októbra 2023 na hudobnom festivale Nova na juhu Izraela.

„Išiel som sa zabaviť s kamarátmi a namiesto toho som bojoval o život s ťažkými zraneniami po celom tele,“ povedal rukojemník vo videu, ktoré hnutie Hamas zverejnilo na platforme Telegram. Agentúra AFP nedokázala nezávisle overiť pravosť videa.

Podľa odhadov izraelských úradov zostáva v zajatí Hamasu 129 z približne 250 rukojemníkov, ktorých militanti uniesli počas októbrového útoku na Izrael. Izraelská armáda uviedla, že 34 rukojemníkov v zajatí zahynulo.

Hamas prepustil 105 rukojemníkov na konci novembra 2023 v rámci týždňového prímeria, ktoré sprostredkoval Katar. Izrael výmenou za to oslobodil 240 Palestínčanov z izraelských väzníc.

ČÍTAJTE VIAC O TÉME:
Hamas
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.