Nový vůz, nová trať. ESEC Cup na Balaton Park byl pro juniory Janíkova týmu ostrým křtem.

Nelehké učení a pokroky na trati. Juniorům ORLEN Janík Motorsport začala sezona
Nový vůz, nová trať, noví soupeři. Víkendové závody ESEC Cupu na okruhu Balaton Park byly pro juniory týmu ORLEN Janík Motorsport ostrým křtem plným soubojů se soupeři a seznamování s chováním speciálů v závodním režimu.

Polští závodníci Julian Śmiechowski v Clio Cupu i Franciszek Hałatnik ve Formuli 4 se touto výzvou vypořádali se ctí.

Julian Śmiechowski se v téměř třicetičlenném startovním poli ukázal v dobrém světle už v kvalifikaci, v níž obsadil výborné šesté místo. V obou závodech se dokázal držet zkušených jezdců Clio Cupu včetně jeho české legendy Tomáše Pekaře. Rezultovala z toho dvě třetí místa v hodnocení juniorů i dvě cenné sedmé pozice v absolutní klasifikaci.

„Před sezonou, navíc v novém autě a s neznámými soupeři, nikdo nevíte, kam se zařadíte. Byl to můj první ostrý závodní víkend Clio Cupu, takže jsem se toho pořád hodně učil. Musím se přiznat, že jsem sám sebe překvapil. S výsledkem dosaženým na okruhu Balaton Park jsem velmi spokojený,“ uvedl s úsměvem Julian Śmiechowski.

 

Jeho krajan Franciszek Hałatnik se postavil na start zónového seriálu Formule 4. Vstup do série nebyl vůbec jednoduchý, ale s každým odjetým kolem polský pilot zrychloval. „Ef čtyřky“ měly v Maďarsku tři vypsané závody. Ve všech bojoval s nejlepšími nováčky a v jízdě číslo tři tuto kategorii vyhrál.

„První setkání se soupeři ve Formuli 4 nebylo snadné. Ale cítím, jak se krůček po krůčku zlepšuji. To bylo patrné už z toho, že jsem si v závodech postupně zlepšil nejlepší čas na kolo o téměř sedm desetin sekundy. Každopádně to bylo cenných celkem 41 závodních okruhů, dozvěděl jsem se hodně o chování monopostu.

Už se těším na další závody,“ prohlásil Franciszek Hałatnik.

 

 

 

PR