Maserati se zúčastní šestého ročníku festivalu Motor Valley Fest.

MASERATI A GRANCABRIO TROFEO NA MOTOR VALLEY FEST 2024

 Od čtvrtka 2. do neděle 5. května se Maserati zúčastní šestého ročníku festivalu Motor Valley Fest. V údolí motorů se velká jména italského motorismu připojí k hostům z celého světa a mezinárodnímu publiku, aby společně zhodnotili současnost a budoucnost mobility a podrobně prozkoumali vesmír výzev a příležitostí, které s sebou přináší nová elektrická éra.

 

Město Modena, které je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO a je domovem značky s trojzubcem ve znaku, je připraveno otevřít své brány milovníkům dvoukolových i čtyřkolových vozidel z celé Itálie i mimo ni na akci, která se vyznačuje hlubokou vášní, jež v průběhu let umožnila uskutečnit sny lidí, kteří pro tuto oblast a její slavné značky dosáhli světové velikosti.

Festival bude příležitostí poprvé v Itálii obdivovat Maserati GranCabrio Trofeo. Nová hvězda modelové řady Trident bude vystavena na nádvoří Palazzo Ducale, kde sídlí Vojenská akademie v Modeně. 

 

Kabrioletová verze kultovního GranTurisma bude „oblečena“ do sofistikované livreje Night Interaction s kontrastním červeným interiérem, který podtrhne její sportovní duši – pohon a vzrušení, které zaručuje motor V6 Nettuno twin turbo o výkonu 542 koní, chlouba automobilové výroby Maserati – maximální vyjádření grand touringu v moderním hávu, s nejnovější generací technologií pro zajištění té nejpoutavější jízdy; vůz stvořený pro vychutnávání svobody laskané větrem s maximálním prostorem pro čtyři cestující.

Rychlé, výkonné, elegantní, ideální pro zábavu v naprostém bezpečí a pohodlí a zároveň pro cestování na dlouhé vzdálenosti v cestovním režimu, ať už sám nebo ve společnosti, GranCabrio Trofeo je výjimečné ve všech ohledech. Sportovní, rozhodný a elegantní design doplněný o dynamické a svižné linie se zvýrazní po spuštění střechy, aby se odhalil prostor pro cestující, který v otevřené verzi vyjadřuje veškerou krásu řemeslných detailů a nejmodernějších technologií.

GranCabrio Trofeo je hvězdou dlouhé historie úspěchů ve světě otevřených vozů s trojzubcem ve znaku. Vůz stvořený k vychutnávání zážitků za volantem v naprosté symbióze s krajinou, která nás obklopuje, obklopen nezaměnitelnou hudbou motoru Nettuno, aniž by se vzdával stylistických a designových charakteristik, které definují nejextrémnější a nejexkluzivnější produkci Maserati.  

Maserati, první italská luxusní značka, která v Údolí motorů vyrábí stoprocentně elektrické modely, usedne na nejvyšší stupínek Údolí motorů během zahajovací konference akce, která je naplánována na dopoledne 2. května v Městském divadle Luciana Pavarottiho. Giovanni Perosino, ředitel marketingu a komunikace značky z Modeny, se zúčastní spolu se zástupci dalších výrobců, kteří proslavili průmyslové srdce regionu Emilia-Romagna po celém světě.

Ve stejný den se v divadle Teatro del Collegio di San Carlo uskuteční Talent Talks, které studentům přiblíží svět automobilového průmyslu, odborníky v něm a akademické dráhy potřebné k tomu, aby se do něj mohli zapojit. Maserati opět přispěje svým vlastním příběhem o vášni a výtvorech, které poznamenaly a napsaly historii automobilu, díky práci žen a mužů, kteří se i dnes starají o to, aby trojzubec zůstal na Olympu nejžádanějších značek světa. 

 

Giovanni Perosino, ředitel marketingu a komunikace Maserati: „Slavnost Motor Valley je každoročně příležitostí ke shromáždění veškeré dokonalosti soustředěné v této jediné a specifické oblasti, kde se zrodily a vyrostly historické značky, jako je Maserati – letos slavíme milník 110 let značky – a které nadále píší důležité stránky v historii automobilového průmyslu, motoristického sportu a mobility, jež jsou dnes více než kdy jindy v centru skutečné revoluce.

Festival je jedinečnou příležitostí ke sdílení myšlenek o současnosti a budoucnosti automobilového průmyslu podle osvědčeného a poutavého vzorce. Maserati je 100% italská značka, 100% „Made in Modena“, etalon „čistého italského luxusu“, která se v současné době podílí na vývoji své 100% elektrické řady Folgore. Motor Valley Fest je příležitostí připomenout si, jak velký pokrok a historie se v tomto koutě světa udály a jak velký ještě uděláme.“

 

 

Maserati S.p.A.

 

Maserati vyrábí kompletní řadu jedinečných vozů, které jsou okamžitě rozpoznatelné pro svou výjimečnou osobnost. Díky svému stylu, technologiím a vrozeně exkluzivnímu charakteru potěší i ty s nejnáročnějším vkusem a vždy byly měřítkem pro světový automobilový průmysl. Tradice úspěšných vozů, z nichž každý nově definuje, co je to italský sportovní vůz z hlediska designu, výkonu, komfortu, elegance a bezpečnosti, je v současné době k dispozici na více než 70 mezinárodních trzích.

Modelová řada Maserati zahrnuje Levante – první SUV vyrobené v Maserati, Grecale, „každodenní výjimečné“ SUV, GranTurismo, ikonický italský grand tourer, a GranCabrio, nový kabriolet s trojzubcem; všechny modely se vyznačují použitím nejkvalitnějších materiálů a vynikajících technických řešení. Řada vybavená čtyřválcovými hybridními pohonnými jednotkami – dostupnými pro modely Grecale a Levante – a benzinovými motory V6, s pohonem zadních i všech čtyř kol, ztělesňující výkonnostní DNA značky Maserati.

 

Vrchol nabídky tvoří supersportovní vůz MC20 a MC20 Cielo spyder, které jsou poháněné přelomovým motorem V6 Nettuno 100% vyvinutým v Maserati, který poprvé v sériově vyráběném voze využívá v pohonné jednotce technologie odvozené od F1. GranTurismo je k dispozici jak s vysoce výkonným zážehovým motorem V6 odvozeným od Nettuno, tak se 100% elektrickou verzí: GranTurismo Folgore, prvním vozem v historii značky z Modeny, který toto řešení použil.

V současné době zahrnuje plně elektrická řada také Grecale Folgore, první plně elektrické SUV značky Maserati, a nejnovější přírůstek GranCabrio Folgore. Do roku 2025 budou všechny modely Maserati k dispozici také v plně elektrické verzi a do roku 2028 bude celá modelová řada Maserati jezdit pouze na elektřinu.

 

 

 

PR