Podíl Warner TV za první měsíc vysílání dosáhl 0,5 %

čtvrtek, 2. května 2024, 14:10 TV MediaGuru

Celoplošná stanice Warner TV odstartovala 2. dubna a její měsíční výsledek měřený podílem na sledovanosti dosáhl v divácké skupině 18-69 výše 0,5 %.

Zdroj: Warner TV

Zdroj: Warner TV

Nová celoplošná televizní stanice Warner TV zaznamenala za první měsíc svého vysílání podíl na sledovanosti ve své primární cílové skupině 18-69 let ve výši 0,51 % (v 15-54 dosáhl podíl na 0,53 %). Televizní stanice oslovila v dubnu téměř 900 tisíc televizních diváků starších čtyř let, kteří jejím sledováním trávili v průměru jednu hodinu denně. K nové televizní stanici si našli cestu jak muži (61 % publika), tak ženy (39 %). Více než třetinu publika přitom tvořili diváci ve věku 35–44 let. Uvedla to s odvoláním na oficiální data ATO-Nielsen společnost Atmedia, která pro Warner TV zajišťuje reklamu. 

V průběhu dubna byly na Warner TV vyhledávány především seriály vysílané v odpoledních hodinách, přičemž k nejsledovanějším z nich patřily tituly Hranice nemožného a Smallville. Vedle seriálů nabízí Warner TV také tematické filmové bloky – sci-fi úterky, pateční trháky a nedělní večery se superhrdiny. Vůbec nejsledovanějším filmem předešlého měsíce se stal film režiséra Stanleyho Kubricka 2001: Vesmírná odysea, který Warner TV divákům nabídnul hned v první den vysílání 2. dubna. Na žebříčku nejsledovanějších filmů za měsíc duben se umístila také Purpurová barva Stevena Spielberga. Od května Warner TV svým divákům v rámci tematických filmových bloků nově nabídne filmy ze světa Lego příběhů – ve vysílání se objeví ve středu večer. V neděli v pozdějších večerních hodinách přinese komedie jako například film Bastardi z roku 2017.

Jak upozornila Michaela Suráková, managing directorka společnosti Atmedia se díky Warner TV podařilo v dubnu dosáhnout téměř na 7% podíl na sledovanosti. Dubnový podíl Atmedia představoval 6,9 % v cílové skupině 18-69

„Když jsme rozšířili naše portfolio tematických TV stanic o Warner TV, stanovili jsme si jako cíl pro závěr roku dosažení 7% podílu na sledovanosti. Této hranice jsme ovšem téměř dosáhli hned v prvním měsíci a věřím, že si obdobné hodnoty udržíme i v následujícím období,“ doplňuje Michaela Suráková, a připomíná, že 5% hranici podílu na sledovanosti překonalo mediální zastupitelství poprvé v červenci 2020 a 6% hranici loni v dubnu. Upřesňuje přitom, že podíl na sledovanosti tematických TV stanic Atmedia roste dlouhodobě především ze dvou důvodů. „Tím prvním je rostoucí zájem ze strany českých TV diváků, tím druhým pak neustálé rozšiřování portfolia. Naposledy šlo právě o filmový a seriálový kanál Warner TV.“

Atmedia v současnosti na českém trhu obchodně zastupuje celkem 25 měřených tematických TV stanic, které v předešlém měsíci společně oslovily 5,4 milionu televizních diváků starších čtyř let, jež jejich sledováním trávili v průměru 1 hodinu a 16 minut denně.

-mav-