Hlavní obsah

Dramatické momenty v Konferenční lize. Část hlediště evakuována, fanoušek bojoval o život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prožili večer, na který budou chtít co nejdříve zapomenout. Fanoušci fotbalové Aston Villy museli ve čtvrtek večer skousnout hned dvě těžké rány. Jeden z nich totiž dostal na tribuně srdeční zástavu, navíc jejich miláčci padli v semifinále Konferenční ligy 2:4 s řeckým Olympiakosem.

Foto: Paul Childs, Reuters

Zdravotníci v hledišti Villa Parku oživují fanouška.

Článek

Tým z Birminghamu prožívá vydařenou sezonu. V Premier League mu patří čtvrtá příčka zaručující účast v příštím ročníku Ligy mistrů. V Konferenční lize dál sní o finále, i když po čtvrteční prohře na domácím hřišti čeká na svěřence Unaie Emeryho v Pireu pořádná šichta. Zápas se pro Villans nevyvíjel od začátku dobře. Ve 29. minutě zvyšoval hostující Ayoub El Kaabi svým druhým gólem již na 0:2. V nastavení první půle snížil na rozdíl jedné branky domácí útočník Ollie Watkins.

Domácí příznivci se tak mohli jít osvěžit s pocitem naděje. To ale netušili, že už jeden z nich bojuje o život. V sektoru Holte Lower L2 totiž na zem upadla osoba (nejspíše se jednalo o muže - pozn. redaktora), jíž se zastavilo srdce. Naštěstí reakce okolních fandů byla rychlá, přivolali policii, která část sektoru urychleně uvolnila a zajistila rychlý zásah lékařského týmu. Fanda byl po lékařské pomoci za potlesku obou fanouškovských táborů v sanitce převezen do nemocnice. Klub zatím oficiální stanovisko k události nevydal, podle některých zdrojů ale opouštěl domácí příznivec stadion při vědomí. Začátek druhého poločasu se pochopitelně o pár minut zpozdil. Po sedmi minutách se domácím podařilo vyrovnat, nerozhodný stav vydržel však pouze čtyři minuty, když hattrick z penalty završil El Kaabi. A když se v 67. minutě prosadil hostující Hezze, vypadalo to s Aston Villou opět bledě. Šest minut před koncem základní hrací doby dostali domácí šanci na snížení, Douglas Louiz ale penaltu trestuhodně zahodil a Angličané tak pojedou do Řecka s dvoubrankovým mankem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.