Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Horáčková byla na lukostřeleckém ME v Essenu 22. v kvalifikaci

Mistryně světa v lukostřelbě Marie Horáčková se na evropském šampionátu v Essenu kvalifikovala do vyřazovacích bojů z 22. místa a zajistila si volný los v prvním kole. Nejlepším mužským reprezentantem byl na 24. pozici Richard Krejčí.

Marie Horáčková
zdroj: ČTK/AP

Horáčková, jež vloni v srpnu senzačně ovládla v Berlíně mistrovství světa a vybojovala účastnické místo na olympijských hrách, byla v polovině kvalifikace šestá. Pak si pohoršila, celkem nastřílela se 72 šípy 653 bodů, což bylo o 27 méně než vítězná Katharina Bauerová z Německa.

Nejlepších osm lukostřelkyň postoupilo rovnou do 3. kola, Horáčková se představí ve druhém. Hned v prvním k sobě výsledky kvalifikace svedly zbylé dvě české reprezentantky Nikolu Lettlovou a Jindřišku Vaněk Vaněčkovou. Krejčí také nastoupí hned v první kole a v případném druhém jej může rovněž čekat český souboj s Adamem Liem, který se stejně jako zbylý člen družstva Josef Křesala umístil v osmé desítce pořadí.

Čtvrtek a pátek budou na šampionátu věnovány vyřazovacím bojům jednotlivců, družstev i smíšených dvojic, v nichž reprezentují Horáčková s Krejčím. V sobotu se bude rozhodovat o medailistech v neolympijské disciplíně kladkový luk a v neděli budou na programu finále ve střelbě z olympijského reflexního luku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články