Hlavní obsah

Soud přiznal tenistce odškodnění devět milionů dolarů za zneužití koučem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odškodnění ve výši devět milionů dolarů (209 milionů korun) přiznal soud americké tenistce Kylie McKenzieové, která předloni zažalovala národní tenisovou asociaci. Svaz obvinila z toho, že ji neochránil před trenérem, který ji v jednom z tréninkových center asociace zneužil, když jí bylo 19 let. O verdiktu federálního soudu na Floridě informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Kylie McKenzieová na archivním snímku

Článek

„S výsledkem jsem maximálně spokojená. Dostala jsem za pravdu,“ uvedla pětadvacetiletá McKenzieová v prohlášení. „Bylo to hodně těžké, ale teď mám pocit, že to všechno stálo za to. Doufám, že mohu být příkladem pro ostatní dívky, aby promluvily, i když je to obtížné,“ dodala někdejší americká naděje, která v juniorském věku dokázala porazit krajanku Sofii Keninovou, vítězku Australian Open z roku 2020.

Kouč Anibal Aranda pracoval pro americkou asociaci sedm let, než byl po vypuknutí aféry propuštěn. Navíc dostal dvouletý zákaz činnosti s podmínkou na další dva roky. V roce 2018, kdy McKenzieové podle jejích slov po tréninku sahal na přirození, listu The New York Times řekl, že se žádného nevhodného chování vůči ní nedopustil. Hráčka si podle něj vše vymyslela, protože asociace ji chtěla přestat podporovat.

Související témata: