Inekafe oslaví 25 let se symfonickým orchestrem i v Praze

  15:30
Slovenská skupina Inekafe slaví v roce 2020 čtvrt století existence. Uspořádá k této příležitosti jen jeden koncert v Praze a jeden v Bratislavě. Doprovodí je čtyřicetičlenný symfonický orchestr.

Kapela Inekafe | foto: BrainZone

Hudba

INEKAFE - 25 ROKOV SYMPHONIC

Forum Karlín, Pernerova 676/51, Praha 8 Pernerova 676/51

17. 1. 2020

Forum Karlín, Pernerova 676/51, Praha 8 Praha

Koupit vstupenky

Slovenská punková skupina Inekafe si po letní sezoně dala koncertní pauzu, aby se mohla plně soustředit na přípravu dvou jedinečných koncertů, na nichž oslaví 25 let existence.

Vůbec poprvé se rozhodla spolupracovat s velkým symfonickým orchestrem. Na koncertech se tak fanoušci dočkají skladeb z celé kariéry ve velmi pompézním provedení.

Kapela vznikla v roce 1995 pod názvem Iné kafe. V roce 1998 vzniklo první album, které si členové museli vydat sami. Po úspěšném turné podepsali smlouvu s nahrávací společností a v roce 1999 vyšla deska Čumil. O rok později se skupina v podstatě rozpadla. Zpěvák Vratko Rohoň nahradil celou sestavu a vzniklo album Je tu niekto, které kapele vyneslo platinovou desku. 

V roce 2001 vyšla deska Príbeh a z kapely odešel kytarista. Inekafe zůstalo tříčlenné. Opět získali platinovou desku a taky bronzového slavíka.

Po turné s českou skupinou Kabát už se kapela prosadila i v Česku. Následovala další obměna v kapele a v roce 2003 změnila název na Inekafe. Ačkoli další alba a především singl Spomienky na budúcnosť měli úspěch, v roce 2006 Inekafe ukončilo existenci. Frontman Vratko se totiž rozhodl věnovat svému civilnímu povolání dopravního pilota. Kapela bez něj pokračovat nechtěla.

Po dvou rozlučkových koncertech se rozhodli v roce 2010 pro comeback. Od té doby vydali další dvě alba a jednu kompilaci.

Autor:

Doporučené akce

Vstupenky nabízíme ve spolupráci s Ticketportal.cz