Ptám se já – nový podcast Marie Bastlové na Seznam Zprávách

Hana Holubová 29. ledna 2021

Novinářka a moderátorka Marie Bastlová připravuje od jara na Seznam Zprávách rozhovorový podcast Ptám se já. Pravidelně si do něj zve politiky, ekonomy a další hosty s vlivem nebo veřejnou zodpovědností. Rozhovor se vysílá živě jako přenos na SZ.cz, posluchači pak dostávají i rozšířenou podcastovou verzi na webu a v podcastových aplikacích.

„Rozhovor jeden na jednoho, tak zvaný hardtalk, je v novinařině strašně důležitý žánr, a to zejména v době, kdy si politici zvykli tak často ohýbat realitu a překrucovat statistiky. Proto chci své hosty konfrontovat s fakty i s jejich vlastním slovy a trvat na odpovědích. Cením si toho, když s rozhovorem souhlasí a přijdou, protože vím, že to pro ně často není nic příjemného,“ říká Bastlová a dodává: „Jsem ráda, že nastupuju do tak silného novinářského týmu, který navíc klade velký důraz na politické zpravodajství. A skvělé je i to, že podcast Ptám se já rozjíždíme zrovna letos, kdy nás na podzim čekají parlamentní volby.“

„Marie je vždy skvěle připravená a nikdy se nenechá odbýt vyhýbavou odpovědí svého hosta. Díky takovému stylu vedení rozhovorů se naši posluchači dozvědí i to, čím se jinak politici a další odpovědní lidé nechlubí. V jejích rozhovorech je zkrátka víc reality, méně marketingu,“ pochvaluje si novou posilu redakce šéfredaktor Seznam Zpráv Jiří Kubík.

V pilotních dílech Bastlová zpovídala předsedu Sněmovny Radka Vondráčka (ANO), vládního zmocněnce pro IT Vladimíra Dzurillu nebo šéfa STAN Víta Rakušana. Největší ohlas vzbudil rozhovor s nezařazeným poslancem Lubomírem Volným den po incidentu ve sněmovně, který na SZ.cz zaznamenal 126 000 zhlédnutí.

Podcast s Bastlovou připravuje editorka Eliška Dokulilová, výrobu zaštiťuje podcastový tým Seznam Zpráv, který nedávno posílil editor Jakub Viliš (dříve šéfredaktor obsahu Youradio Talk). Tým využívá i zázemí Radia Expres FM. Seznam Zprávy se na vlastní podcastovou tvorbu soustředí od ledna 2020, aktuálně vytváří šest podcastů týdně. Nejúspěšnějším je uzavřená série České podsvětí, která dosud nasbírala 550 000 stažení v podcastových aplikacích a 273 000 přehrání na SZ.cz.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích