Do redakce Seznam Zprávy přichází Martin Jašminský, povede tým SZ Byznys

Hana Holubová 1. února 2021

Martin Jašminský, dlouholetý šéfredaktor Hospodářských novin, bude nově působit v redakci Seznam Zprávy (SZ) jako šéfredaktor SZ Byznys.

„Martinův příchod potvrzuje, jak vážně to v Seznamu myslíme s rozvojem ekonomického zpravodajství,“ komentuje Jakub Unger, ředitel Divize zpravodajství a rádií. Jašminský před svým působením v Hospodářských novinách zastával seniorní pozice v ekonomické redakci MF Dnes a patří mezi nejrespektovanější byznysové novináře v Česku. Sám ke svému přechodu do redakce Seznam Zprávy říká: „Hodně se na novou práci těším, protože považuji Seznam za nejdynamičtější mezi všemi mediálními domy.

Ekonomickému zpravodajství pod hlavičkou SZ Byznys se v posledním roce velmi daří. Spolu s domácí rubrikou je nejsledovanějším zpravodajským obsahem na Seznam.cz. Jen v prosinci 2020 zaznamenala rubrika SZ Byznys bezmála 20 milionů návštěv.

V redakci dlouhodobě působí řada zkušených ekonomických reportérů, jako je Zuzana Hodková či Zuzana Kubátová, autorský tým v poslední době posílili například Jiří Zatloukal (dříve Euro) nebo Martin Čaban (dříve E15).

„Byznysové redakci kolem zastupujícího šéfa Zdeňka Johna se v posledním roce povedlo náš SZ Byznys mimořádně pozvednout v kvalitě ekonomického obsahu. Vím, že díky Martinovi Jašminskému teď uděláme další skok na cestě k nejvlivnějšímu byznysovému zpravodajství v ČR,“ dodává Jakub Unger.

Hana Holubová

PR specialista

Sdílet na sítích