Foto: Dentsu

Další odchod z Dentsu. Vedení skupiny opouští Lenka Auerová

13. 4. 2021 00:04

— Mohlo by vás zajímat —

Puma s Fotbalovou asociací České republiky představily nové dresy

Puma ve spolupráci s Fotbalovou asociací České republiky slavnostně představila dresy národního týmu pro nadcházející 2 období, ve kterých si mimo jiné reprezentanti zahrají letošní Euro.

Reklama
vškk

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Krátce poté, co se z agentury Adexpres rozhodl odejít její zakladatel a managing director Jan Galgonek, opouští agenturu rovněž její provozní ředitelka Lenka Auerová.

V Adexpres pracovala Lenka Auerová přes devět let. Nejprve jako client service directorka a později od roku 2018 jako provozní ředitelka. „Jsou rozhodnutí a ROZHODNUTÍ. Jedno velké mám právě za sebou a odcházím z dentsu. Chci se naplno věnovat leadershipu, operativnímu řízení a firemní kultuře. Právě ta dokáže z běžné firmy udělat tu nejlepší. Z klasického týmu ten nejsoudržnější…,“ napsala mimo jiné večer 12. dubna na svůj profil na LinkedIn Lenka Auerová a pokračovala: „Vždy jsem chtěla pracovat v té nejlepší firmě, postupně se mi ale mění vnímání toho, co to ta ‚nejlepší firma‘ vlastně je. Není to pouze o velikosti a obratu, není to už jenom o chytrých lidech a profesním know-how. Je to pro mě místo, které aktivně podporuje osobnostní růst a motivuje lidi k tomu, aby měnili sebe, trh i společnost k lepšímu.“

Skupinu agentur Adexpres (společně s Bistro, Bistro Social a Mobile Internet) koupila v březnu 2016 mediální agentura Dentsu Aegis Network (dnes skupina Dentsu) a posílila tak svou mediální divizi, do níž spadaly ještě iProspect a Isobar. Ve vedení divize poté byli Jan Galgonek, Lenka Auerová, Petr Jahn a Tomáš Búřil. Ten Dentsu opustil loni v lednu a Galgonek odešel na začátku letošního dubna. V březnu opustil společnost Dentsu také Petr Havlíček, který byl do té doby zodpovědný za takzvanou kreativní linii skupiny a vedl rovněž agenturu Isobar.  

Čtěte také
Adexpres dočasně povede Jiří Vítek z Dentsu

Vedením Adexpresu byl už na začátku dubna pověřen Jiří Vítek, který v Dentsu působí na pozici „chief of media performance service Line CEE“. Nový management by měl podle vyjádření vedení Dentsu vzejít z výběrového řízení, které se uskuteční v následujících měsících.

Dentsu právě prochází restrukturalizací, která s sebou přináší „zjednodušení manažerských struktur, racionalizaci právnických entit, úspory v nájmu a další kroky vedoucí celkově k větší efektivitě celku“, napsal před časem v interním mailu šéf skupiny v ČR Petr Chajda.

Foto: Dentsu

Jak AI mění česká média? Čtěte v MAM 13/2024.

Radana Čechová

Jako novinářka zaměřující se na marketingovou komunikaci pracuje v různých redakcích od roku 1999. Týdeník Marketing & Media, na jehož vzniku se v roce 2000 spolupodílela, vede od začátku roku 2020. Zaměřuje se například na témata spojená s marketingovým výzkumem, efektivitou, managementem a rolí žen v marketingové komunikaci.

Další zajímavé čtení

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Aimée McLaughlin, Creative Review: „zvědavost je stále nejzásadnější vlastností novináře“

Povídali jsme si s Aimée McLaughlinovou, zástupkyní šéfredaktora časopisu Creative Review, který je od roku 1980 zdrojem informací o umění, reklamě a designu ve Velké Británii. Aimée se s námi podělila o své názory na to, čím je časopis jedinečný, na současné překážky v kreativním průmyslu a na to, že se poprvé stala členkou hlavní poroty Epica Awards.